22 October 2015 / related articles / reputation management / FR 

Sydney is de stad met de beste reputatie wereldwijd. Score Brussel blijft stabiel, maar stad daalt in ranking

Vandaag maakte het Reputation Institute, waarvan strategisch communicatiebureau akkanto de exclusieve partner is voor België, de resultaten bekend van de City  RepTrak® 2015. Dit is een jaarlijkse studie die de reputatie van 100 steden wereldwijd meet en beoordeelt. Met een score van 72,2 behaalt Brussel de 27ste plaats. Deze score is stabiel ten opzichte van de score in 2014 (72,64), maar in het klassement daalt Brussel van de 13rde (2014) naar de 27ste plaats. Sydney eindigt op de eerste plaats met een score van 79,1, gevolgd door Melbourne en Stockholm. De meting werd uitgevoerd onder een representatieve groep van respondenten in alle G8-landen. Het gaat hier dan ook om de externe perceptie van een stad.

 

De City RepTrak® meet de reputatie van een stad aan de hand van vier indicatoren: vertrouwen, waardering, bewondering en gevoel. Verder worden 13 attributen gemeten, gegroepeerd in 3 dimensies – ‘Advanced Economy’, ‘Effective Government’ en ‘Appealing Environment’. Een reputatiescore van 70 en hoger wordt als ‘sterk’ beschouwd.

 

Walter Gelens, Partner bij akkanto, verklaart: "Het is bemoedigend om te constateren dat de reputatie van Brussel in het buitenland sterk en stabiel blijft. Toch zien we dat door de opkomst van de reputatie van andere steden, Brussel daalt in de globale ranking. Brussel slaagt er dit jaar niet meer in om een aantal vooraanstaande steden zoals Berlijn, Parijs en Amsterdam achter zich te laten. Gezien de stevige concurrentie van andere opkomende steden, is het nu zaak dat Brusselse beleidsmakers actief werken aan niet enkel het stabiel houden, maar ook het bevorderen van de reputatie van hun stad.”

 

De City RepTrak® 2015 werd uitgevoerd van januari tot maart 2015. Inwoners van elk van de G8-landen (Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten) beoordeelden 100 steden. Meer dan 19.000 burgers namen deel aan de studie.

 

Het in Brussel gevestigde onafhankelijke communicatieadviesbureau akkanto combineert strategisch advies met kwaliteitsvolle implementatie. Diensten omvatten een uitgebreide reeks communicatiedisciplines, waaronder reputatiemanagement, interne en externe corporate communicatie, public affairs, city marketing, crisiscommunicatie, mediarelaties, sociale media, coaching en training. akkanto is de exclusieve partner van het Reputation Institute (RI), wereldleider op het gebied van reputatiemetingen. akkanto biedt een unieke begeleiding tijdens alle fases van reputatiemanagement en gebruikt daarbij de gestandaardiseerde meetmethoden van RI, gecombineerd met gespecialiseerde kennis op het gebied van stakeholder management.

 

Voor meer informatie

Walter Gelens

Tel: +32 472 50 50 05

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Marlies Spaans

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Julie Bleeker

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

twitter google+ linkedin