24 April 2015 / reputation management /

Colruyt van troon gestoten na herschikking top 10 van Belgische bedrijven met beste reputatie

Aanwezigheid op sociale media staat niet garant voor een sterke bedrijfsreputatie

  

Brussel, vrijdag 24 april 2015 – Na vier opeenvolgende jaren als onbetwiste leider van de RepTrak® Belgium ranking, is Colruyt van de troon gestoten door Tiense Suikerraffinaderij. De RepTrak® Belgium is een jaarlijkse studie die de reputatie van toonaangevende bedrijven in België meet. De resultaten werden vandaag bekend gemaakt door akkanto, de exclusieve Belgische partner van het internationale Reputation Institute.

 

Colruyt maakt plaats voor een nieuwe kampioen

Voor het eerst sinds de RepTrak®-studie in België uitgevoerd wordt, staat Colruyt niet bovenaan de jaarlijkse ranking. Colruyt verliest zijn koppositie dan wel, het bedrijf behaalt nog steeds een goede score. Volgens de studie heeft Tiense Suikerraffinaderij in 2015 de beste bedrijfsreputatie. Het bedrijf wist zijn reputatiescore stabiel te houden ten opzichte van vorig jaar (-0,1 punten), maar profiteert ook van de daling van Colruyt’s reputatiescore (-3,0).

 

Een herschikte top 5 en 2 nieuwkomers in de top 10

De totale gemiddelde reputatie van Belgische bedrijven daalde dit jaar met -0,4 punten. De top vijf werd daarentegen volledig door elkaar geschud. Deze wordt aangevoerd door Tiense Suikerraffinaderij en gevolgd door Colruyt, Neuhaus, Spadel en Lotus Bakeries. Brussels Airlines en Janssen Pharmaceutica zijn sterke nieuwkomers in de top 10. In het algemeen toont de ranking een aanzienlijke daling voor 13 bedrijven, en een stijging voor 11 bedrijven. Janssen Pharmaceutica wint het meeste terrein (+ 3.5), terwijl Delhaize de zwaarste klappen krijgt op vlak van reputatie (-7,4).

 

Klik hier om het volledig persbericht van de RepTrak Belgium 2015 te downloaden

twitter google+ linkedin

Contactpersonen

Walter Gelens

Partner

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

Thierry Bouckaert 

Managing Partner

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.