05 May 2015 / digital media /

Sociale media in 30 minuten per dag

Het beheren van je verschillende sociale mediakanalen kan een fulltime job zijn. Maar wat als je iedere dag slechts 30 minuten had om je sociale media te onderhouden? Welke prioriteiten moet je stellen om je tijd zo nuttig mogelijk in te delen?

Sociale media is meer dan alleen maar dingen posten. Het is ook het opstellen van een contentplan op basis van je strategische objectieven, luisteren naar wat er gezegd wordt over je bedrijf en in gesprek gaan met de mensen die over je spreken op sociale media. Ook als je niet veel tijd hebt, is het belangrijk die verschillende stappen de nodige aandacht te geven.

 

1.       10 MINUTEN CONTENT

 

Stap 1: analyse

Enkele tools die je hiervoor kan gebruiken zijn Google Analytics, Twitter Analytics en Facebook Insights – stuk voor stuk heel gebruiksvriendelijke tools die zichzelf uitwijzen. Hier achterhaal je snel wat je best presterende berichten zijn. Je ziet wat werkt en niet werkt bij je doelgroep, welke type post aanslaat (zoals afbeeldingen, een link, video of statusupdate), en welke keywords meer aanspreken dan andere. Daarmee weet je meteen wat je in je volgende berichten beter kan doen.

 

Stap 2: contentplan

Het opstellen van een contentplan kan heel uitdagend lijken, maar eigenlijk is veel op voorhand in te plannen. Traint er een groep collega’s voor de 20km door Brussel, dan weet je al wat je kan posten op de wedstrijddag. Door op voorhand een aantal momenten in te plannen, neem je heel wat stress weg om op het moment zelf uit te moeten zoeken waarover je kan posten. Dit vul je dan aan met zaken die gelinkt zijn aan de actualiteit. Let wel op met het voorprogrammeren van berichten. Zo wil je niet posten over het succes van diezelfde 20km door Brussel, als een van de collega’s bijvoorbeeld in het ziekenhuis beland is.

 

2.       10 MINUTEN MONITORING

 

Een van de belangrijkste zaken op sociale media is het monitoren van wat er over je bedrijf gezegd wordt. Dit kan heel snel en efficiënt: ga naar je kanalen, en check je notificaties en mentions. Via Tweetdeck kan je ook automatische zoektermen invoeren. Op die manier vind je vaak tweets terug over je merk of bedrijf, maar waarin je niet specifiek ‘gementioned’ bent. Maak van monitoren een dagelijkse routine, en bekijk onmiddellijk op welke posts er snel gereageerd moet worden.

Tijdens je monitoring zal je zeker te maken krijgen met negatieve commentaar. Het is nu eenmaal heel gemakkelijk om snel kritiek te geven via Facebook of Twitter. Neem dit niet persoonlijk, maar onthoud dat dit interessante informatie kan opleveren. Het is niet altijd even leuk om te lezen, maar het is wel een bron van feedback die je elders maar moeilijk zal vinden. Je ontdekt wat mensen vinden over je merk of product, maar ook wat er gezegd wordt over je concurrenten. Je zal ontdekken wie de influencers zijn in jouw domein, en wat zij over je te zeggen hebben.

 

3.       10 MINUTEN POSTING EN COMMUNITY MANAGEMENT

 

Op basis van wat er uit je monitoring komt en wat er in je contentplan staat, moet er uiteindelijk ook gepost worden. Hierbij is het allerbelangrijkste om te luisteren en in conversatie te gaan met je community. Verlies de aard van het beestje niet uit het oog: sociale media zijn ‘sociaal’. Check je mentions en notificaties en beantwoord vragen en reacties op je posts. Like, favorite, retweet of beantwoord berichten van volgers en deel positieve mentions of artikels met een vermelding naar de originele poster. Vergeet ten slotte niet dat sociale media de perfecte plaats zijn om creatief uit de hoek te komen – maar post niet de hele tijd foto’s van je kat.

Succes!

 

Fien Demuynck

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

twitter google+ linkedin